Het nieuwbouw kindercentrum Hofland & de Eendracht wordt een toekomstbestendig, duurzaam gebouw voor 400 leerlingen, met ruimte voor twee basisscholen en kinderopvang. Met focus op groei en duurzaamheid past het perfect in de omgeving en is het voorbereid op verdere ontwikkeling. De werkzaamheden van BENO voor dit project omvatten de montage van 1.700m2 metal stud wanden.
Herontwikkeling De Keern te Hoorn, ondergaat een complete transformatie. Vanaf 1 januari 2025 zal hier de nieuwe vestiging van ZvZ Wonen haar deuren openen, waar 32 bewoners een prachtig thuis zullen vinden. De werkzaamheden van BENO voor dit project omvatten de montage van 1.500m2 metal stud wanden.
De eerste fase van Jaagpad, fase 1A, omvat 228 huurappartementen in drie gebouwen. De appartementen variëren in grootte, kamers, ligging en prijs, met hoogwaardige badkamers en moderne keukens. Een centrale dektuin verbindt de gebouwen en dient als aangenaam groen verblijfsgebied. De werkzaamheden van BENO voor dit FSC® project omvatten de montage van 1.650m2 systeemplafonds, 1.000m2 gipsplafonds, 6.200m2 metal stud wanden en 12.500m2 gipsafwerking.
In de vierde en laatste fase zullen er 18 sociale appartementen, een moderne supermarkt, en een G.O.E.D (Gezondheidsvoorziening Onder Eén Dak) gerealiseerd worden. Er wordt gestreefd naar de oplevering van het appartementencomplex in het vierde kwartaal van 2024. De werkzaamheden van BENO voor dit project omvatten de montage van 260m2 gipsplafonds, 140m2 metal stud wanden en 500m2 gipsafwerking.
Met Fibonacci worden er 249 duurzame huurappartementen toegevoegd aan het schaarse betaalbare segment in Amsterdam. In Fibonacci kun je straks stads en groen wonen, met twee gezamenlijke daktuinen. Het atrium dient als ontmoetingsplek en biedt werkplekken. De daktuinen hebben een wateropslagcapaciteit van 200m3, wat zorgt voor de irrigatie van de planten en wordt er goed gedacht aan het milieu. De werkzaamheden van BENO voor dit FSC® project omvatten de montage van 1.000m2 gipsplafonds, 1.300m2 HWC, 10.000m2 metal stud wanden en 14.000m2 gipsafwerking.
Het Bajeskwartier is een opwindende nieuwe wijk in Amsterdam, waar oude gevangenisgebouwen worden getransformeerd tot moderne woon- en werkruimtes. De toren heeft een goudkleurige, open gridgevel die een dialoog tussen oud en nieuw creëert. Het Bajeskwartier combineert modern wonen met aandacht voor het milieu en duurzaamheid! De werkzaamheden van BENO voor dit project omvatten de montage van 1.900m2 systeemplafonds, 500m2 vezelcementbeplating en 200m2 akoestische wanden.
Het nieuwe scholencomplex van circa 3.620m² in Amstelveen zal onderdak bieden aan twee basisscholen, een kinderopvang en een gymzaal. Gelegen op een groene locatie tussen de polder en het stadscentrum, wordt het gebouw compact, modern en vriendelijk van schaal, passend in de parkachtige omgeving. De gevel zal bestaan uit droogstapelbare bakstenen en hergebruikte houten latten van het gemeentehuis in Amstelveen. Bomen die op de locatie worden gekapt, zullen worden gebruikt voor garderobekasten en wandafwerkingen. Door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren integreert het gebouw harmonieus in de groene omgeving. De doelstelling is om een gezonde en toekomstgerichte leeromgeving te creëren waar zowel de gebruikers als de gemeente Amstelveen trots op kunnen zijn. De werkzaamheden van BENO omvatten de montage van 2.800m2 systeemplafonds en 5.000m2 metal stud wanden.
Leythenrode, een verpleeghuis dat zorg biedt aan ouderen met dementie, staat aan de vooravond van een ingrijpende vernieuwing. Het huidige gebouwencomplex is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de moderne eisen. Daarom wordt het vervangen door een nieuwe, uitgebreide faciliteit die aanzienlijk meer biedt dan voorheen. De nieuwbouw zal bestaan uit ongeveer 170 wooneenheden met ondersteunende faciliteiten, ontworpen om een hogere kwaliteit van leven te bieden aan de bewoners. De werkzaamheden van BENO omvatten de montage van 2.700m2 systeemplafonds, 700m2 gipsplafond, 2.000m2 HWC, 18.500m2 metal stud wanden en 23.000m2 afwerkingen.
Berghaus, oorspronkelijk gebouwd in 1964, ondergaat een volledige transformatie. Het nieuwe Berghaus combineert wonen, werken en leven in een totaalconcept. Twee woontorens bieden ruimte aan 288 nieuwe woningen, terwijl een derde toren 21.600 vierkante meter kantoorruimte omvat. De plint van het gebouw herbergt 2.053 vierkante meter aan commerciële voorzieningen. Met innovatieve, duurzame en onderscheidende producten en diensten zet Berghaus de toon in de wereld van wonen. Door de combinatie van wonen, werken en ontspanning in de restaurants en bars, ontstaat een nieuw levendig centrum. De werkzaamheden van BENO voor dit FSC® project omvatten de montage van 500m2 gipsplafonds, 29.000m2 metal stud wanden en 43.000m2 afwerkingen.
Na zorgvuldig onderzoek naar de kansen en mogelijkheden voor behoud van de woontoren is besloten de woontoren aan de Stellingweg te renoveren en te behouden voor senioren. Verder wordt het gebouw uitgebreid met 115 nieuwbouwappartementen. Deze renovatie en nieuwbouw worden groots aangepakt: Er komen verbeteringen op het gebied van duurzaamheid, uitstraling, comfort en veiligheid. Daarbij wordt een hoog afwerkingsniveau en verbeterde aansluiting naar de woonomgeving nagestreefd. De werkzaamheden van BENO voor dit FSC® project omvatten de montage van 650m2 systeemplafonds, 4000m2 gipsplafonds, 750m2 HWC, 5800m2 metal stud wanden en 13.000m2 gipsafwerking.
De Bannehoven is een nieuwbouwwijk op de locatie van het voormalige gemeentehuis van Zaandijk. De woonblokken zijn geïnspireerd op de historische houtloodsen in de Zaanstreek, wat zorgt voor een stoere, robuuste en industriële uitstraling. Bannehoven is bovendien klaar om gasloos en energieneutraal de toekomst tegemoet te treden. BENO draagt bij aan de blokken D, E en F, waar appartementen worden gerealiseerd. Voor dit FSC®-project verzorgt BENO de montage van 800m2 HWC, 1300m2 gipsplafonds, 3500m2 metal stud wanden en 7000m2 gipsafwerking.
Gelegen aan de rand van het schilderachtige Bergerbos in Bergen, Noord-Holland, biedt de Berger Scholengemeenschap onderwijs op mavo, havo en atheneum niveau. De school streeft ernaar om elke leerling de kans te geven het beste uit zichzelf te halen. Inspirerende lessen, boeiende excursies en extra ruimte voor persoonlijke ontwikkeling maken deel uit van het uitgebreide onderwijsprogramma. De berger scholengemeenschap zal naar verwachting begin 2025 haar deuren openen. De werkzaamheden van BENO voor dit FSC® project omvatten de montage van 5000m2 systeemplafonds en 4500m2 aan metal stud wanden.
In opdracht van M.J. de Nijs hebben wij een bijdrage geleverd aan het Nationaal Holocaustmuseum te Amsterdam. In zowel in het museum de Hervormde Kweekschool als de gedenkplaats De Hollandsche Schouwburg hebben wij totaal 1500m2 gipsplafonds, 1800m2 metal stud wanden en 3300m2 Klasse A gipsafwerking verzorgd. Fotografie: Max Hart Nibberig
Ontdek het nieuwe pronkstuk op de IJburg van Amsterdam: Centrumeiland Kavel 8.01. Dit bruisende nieuwbouwproject omvat 60 sociale huurwoningen en 1 Jongeren Talenten Centrum, gericht op jongeren en kleine gezinnen. Op het Centrumeiland is er een tekort aan voorzieningen voor jongeren, daarom biedt het Jongeren Talenten Centrum een scala aan activiteiten en projecten voor jongeren vanaf 10 jaar. Van workshops tot sportevenement, er is voor ieder wat wils! Met 6 verdiepingen en energielabel A++, zijn de woningen niet alleen comfortabel, maar ook milieuvriendelijk. De werkzaamheden van BENO omvatten de montage van 200m2 systeemplafonds, 450m2 Houtwolcement, 1300m2 MS wanden en 2000m2 gipsafwerking.
In het stationsgebied van Zaandam verrijst binnenkort een bijzondere woontoren: De Catharina. Met 103 huurappartementen, biedt deze toren een divers woonaanbod. De Catharina draagt met haar ontwerp bij aan het Zaanse mozaïek. Het is een eigenzinnige toren, een gebouw met karakter. Zaans gekleed, met geglazuurde bakstenen in Zaanse groene tinten, staat ze als een krachtige Zaanse dame aan de horizon. Het silhouet van een melkmeisje is in het ontwerp verwerkt, wat een unieke charme toevoegt aan de toren. Doordat de toren volledig gasloos en met een EPC-waarde van 0,2 gebouwd wordt past De Catharina perfect binnen de duurzaamheidsambitiets van de regio. De naam van de toren eert prinses Catharina en verwijst naar de nabijgelegen Hermitage en de Romanov-buurt, wat een historische dimensie toevoegt aan het moderne ontwerp. De werkzaamheden van BENO voor dit FSC® project omvatten de montage van 200m2 systeemplafonds, 300m2 houtenplafonds, 600m2 houtwolcement, 350m2 gipsplafonds, 3.700m2 MS wanden en 8.500m2 gipsafwerking.
ABN AMRO, Edge en BAM starten bouw nieuwe thuisbasis Amsterdam Zuidoost. Het kantoor uit de jaren tachtig wordt herontwikkeld tot een Paris Proof gebouw en op een circulaire manier gerenoveerd en ingericht. De ingebruikname vindt naar verwachting in 2027 plaats. De herontwikkelingsplannen, voor het ruim 100.000m2 grote gebouw, sluiten aan bij de duurzame visie en purpose van ABN AMRO en zijn ontworpen in samenwerking met vastgoedontwikkelaar Edge en de oorspronkelijk architect van het gebouw Broekbakema. Het kantoor, dat gerealiseerd gaat worden door BAM Bouw en techniek, biedt straks ruimte aan zo’n 11.000 werknemers en krijgt ook een sociaal-maatschappelijke functie. ABN AMRO heeft de ambitie gesteld dat in 2030 alle eigen kantoren voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs. In lijn met deze ambitie is het doel van deze herontwikkeling juist om het bestaande pand aan de Foppingadreef te vernieuwen, uit te breiden en Paris Proof te verduurzamen, in plaats van te kiezen voor nieuwbouw. Zo wordt 70.000 m2 van het pand hergebruikt, en krijgen veel van de materialen die bij de sloop vrijkomen een nieuwe bestemming. Daarnaast wordt in plaats van beton, gebruik gemaakt van hout voor de hoofddraagconstructie van circa 30.000 m2 nieuwe kantoorvloeren. Op het dak en de gevel van het complex komt 10.500 m2 zonnepanelen, waardoor het energieverbruik aanzienlijk wordt verminderd ten opzichte van het bestaande gebouw. Circulaire principes worden in elke fase van de herontwikkeling geïntegreerd. Verder wordt er gebruik gemaakt van verschillende technologieën om de energetische efficiëntie van het gebouw te vergroten. Zo krijgt het gebouw ‘slimme plafonds’, die zijn voorzien van LED-verlichting, warmteregulering en sensoren die het binnenklimaat en de bezetting meten. Hiermee bevordert het gebouw ook het welzijn en de gezondheid van medewerkers. Als gevolg van onder andere al deze keuzes zal in ieder geval een BREAAM Excellent duurzaamheidscertificering worden toegekend. Het nieuwe kantoor wordt een inspirerende werk- en ontmoetingsplek, die niet alleen beter is voor het klimaat maar ook voor de directe leefomgeving. De Foppingadreef ligt in Amsterdam Zuidoost, een wijk met veel sociale ongelijkheid. ABN AMRO heeft daarom de handen ineengeslagen met de gemeente Amsterdam, partners, (buurt)organisaties en bewoners om een maatschappelijke bijdrage te leveren en heeft daarvoor eind 2021 al een convenant afgesloten. De werkzaamheden van BENO omvatten de montage van 11.500m2 houtwolcement en 31.500m2 MS wanden.
Waar voorheen een bedrijfsindustrieterrein domineerde, bloeit nu een prachtige woonomgeving, te midden van een groene oase. Het Palet is een nieuwbouwproject in Alkmaar, gelegen aan de groene westrand van de stad. Het project omvat drie appartementengebouwen die elk vernoemd zijn naar de belangrijkste kleuren van de beroemde schilder Picasso: RED, YELLOW en BLUE. In het Palet staat duurzaamheid centraal. Elk gebouw is ontworpen volgens de energiezuinige BENG-normen, met innovatieve oplossingen zoals vloerverwarmingen en -koeling via warmte- en koude-opslag. Circulair bouwen is de leidraad. Verder komt er een ondergrondse parkeergelegenheid. De werkzaamheden van BENO omvatten de montage van 125m2 systeemplafonds, 1300m2 MS wanden en 2150m2 gipsafwerking.
In de gewortelde geschiedenis van Heerhugowaard, vindt Hugo Oord zijn oorsprong als zorgcentrum aan de kruising van de Van Veenweg en de Rembrandstraat. De naam draagt een erfenis met zich mee, ontleend aan Heer Hugo van Assendelft, die in 1296 in deze streek door de West-Friezen werd verslagen. In de hedendaagse Heerhugowaard neemt de populatie van 75-plussers gestaag toe, en met de jaren zal deze groep alleen maar groeien. De vraag naar woningen met intensieve zorg is dan ook aanzienlijk. Maar wonen betekent meer dan alleen een dak boven het hoofd hebben; het gaat ook om deel uitmaken van een gemeenschap, om erbij te horen en mee te doen. Deze behoefte aan sociale verbodenheid geldt zeker ook voor mensen met dementie. Er worden twee zorgvilla’s voor senioren met dementie gebouwd waar circa 44 ouderen kunnen wonen. Het doel is een huiselijke omgeving te creëren waar sociale inclusie centraal staat. De villa’s zijn ontworpen om bewoners te betrekken bij de buurt en een actief sociaal leven te behouden. Het project integreert wonen, leven en werken, met aandacht voor zowel leefruimtes als werkruimtes voor zorgmedewerkers. De werkzaamheden van BENO omvatten de montage van 800m2 systeemplafonds, 1600m2 MS wanden en 2400m2 afwerking.
Hoorn is begonnen aan de grootscheepse renovatie van het stadhuis. In Ruim 1,5 jaar tijd wordt het stadhuis gerenoveerd tot een energieneutraal gebouw, dus volledig gasloos. Aangezien het stadhuis een monument is, wordt het uiterlijk beschermd en staat het hergebruik van materiaal centraal bij de renovatie. Naast het bestaande deel wordt een nieuw gebouw neergezet, dat ook in de stijl van het bestaande ontwerp zal zijn. Het gerenoveerde stadhuis zal ruimte bieden aan ongeveer 600 medewerkers, samen met bijbehorende voorzieningen voor publieke dienstverlening, een nieuwe raadzaal en vergader- en restauratieve faciliteiten. In samenwerking met de gemeente heeft architectenbureau BRTArchitecten het schetsontwerp voor dit project gerealiseerd, waarbij zij eerder ook het stadhuis uit de jaren 70 ontwierpen. De werkzaamheden van BENO omvatten de montage van 120m2 gipsplafonds, 2800m2 metal stud wanden en 500m1 hangwanden.
Hof van Jacob is het nieuwbouwcomplex met 287 zorgwoningen en diverse voorzieningen dat gerealiseerd wordt in de Schalkwijk. Hier worden woningen ontwikkeld voor ouderen die, al dan niet tijdelijk, intensieve zorg nodig hebben. Daarnaast zullen er seniorenwoningen worden gebouwd met de mogelijkheid om zorg te ontvangen indien nodig. Het uitgangspunt is dat alle bewoners, ook wanneer ze zorg en ondersteuning nodig hebben, het leven zo veel mogelijk zelfstandig kunnen voortzetten. Dankzij de strategische ligging, omgeven door groen en de diverse voorzieningen, ontstaat er een natuurlijke verbinding met de omliggende wijk. Dit biedt talloze mogelijkheden voor ontmoetingen tussen de bewoners. Hof van Jacob wordt een plezierige woonplek, een aangename werkplek of gewoon een fijne plek om te bezoeken. De eerste inwoners zullen in de zomer van 2024 kunnen verhuizen. De bouw van de zelfstandige seniorenwoningen zal in het najaar van 2024 beginnen, de totale oplevering zal in 2026 plaatsvinden. De werkzaamheden van BENO omvatten de montage van 2500m2 systeemplafonds, 8500m2 metal stud wanden en 12.500m2 afwerkingen.
Al zo’n 70 jaar staat Leegwater Houtbereiding aan de top als het gaat om houtverduurzaming. Is specialist in impregneren, drogen, coaten en brandwerend maken van hout waardoor men veilig, fraai en duurzaam kan bouwen met hout. Alle fases van houtveredeling, -behandeling en -bewerking worden in eigen huis uitgevoerd. De Geus Bouw verwierf de opdracht voor de nieuwbouw van hun kantoor. BENO verzorgden de systeem- en gipsplafonds, MS wanden en betimmeringen.
Cruquius eiland in het Oostelijk havengebied in Amsterdam Oost is een eiland tussen de entrepothaven en de Nieuwe Vaart. Lange tijd is dit gebied industrieterrein gebleven, inmiddels wordt gewerkt aan een transformatie tot woon-, werk- en recreatiegebied met behoud van het robuuste, industriële karakter. Bouwbedrijf De Nijs kreeg opdracht tot de nieuwbouw van de Harbour Club. BENO kreeg hierbij de opdracht tot het leveren en aanbrengen van de MS wanden gips- en systeemplafond en akoestisch spuitwerk. Fotografie Dave Weij.
Cocensus draagt zorg voor de invordering van o.a. gemeentelijke belastingen voor gemeentes in Noord Holland. Deze werkzaamheden betreffen de uitvoering van de wet WOZ, herwaardering, aanslagoplegging, bezwaar afhandeling, invorderingen en afhandeling van verzoeken om kwijtschelding. Cocensus is opgericht als een uitvoeringsorganisatie met als belangrijkste doelstellingen om efficiënt te opereren en om de kwaliteit van de uitvoerende werkzaamheden op het gebied van de lokale heffingen te waarborgen. In opdracht van Poland Bouw kreeg BENO de opdracht om de systeemplafonds, vrij hangende akoestische plafonds, MS wanden, glazen systeemwanden, mobiele paneelwanden, houten stokken wanden, stalen trappen bekleding, koof betimmeringen en vloerrand-afwerking te verzorgen. Fotografie: Dave Weij
Het Clusius College Castricum biedt opleidingen op VMBO-niveau, met de nadruk op goed, groen onderwijs. De school, gevestigd aan de Oranjelaan maakte door ruimtegebrek gebruik van noodgebouwen en was aan vernieuwing en vooruitgang toe. Bouwgroep Dijkstra Draisma kreeg de opdracht tot aanpassing en revitaliseren van de bestaande gebouwdelen. BENO verzorgde de systeemplafonds, MS wanden en akoestische wandpanelen.
Het Clusius College Alkmaar verzorgt onderwijs op VMBO- en MBO-niveau op het gebied van natuur, voeding en milieu. De school was gehuisvest in vier verouderde panden die niet meer voldeden aan de eisen die het onderwijs daaraan stelt. Bouwgroep Dijkstra Draisma kreeg opdracht tot de uitbreiding en verbouw van het hoofdgebouw, nieuwbouw van het dierenverblijf, sloop van 2 van de gebouwen en herinrichting van een groot deel van het buitenterrein. BENO verzorgde de systeemplafonds, houtskelet plafonds, MS wanden, geluidsabsorberende wandbekleding, betimmeringen en afwerkingen.
Een mooi project afgeleverd! Echo TU Delft in opdracht van BAM Bunnik. Veel uitdagingen zijn tot een mooi eindresultaat opgelost. Schuine plafonds, gebogen hoge wanden voorzien van staalconstructie om zodoende de zware verticale belasting te garanderen, zware hangwanden, toiletten gebouwd in een kromming met rechte deuren. Trots op het eindresultaat en complimenten voor het projectteam!
Het grote pand aan de Kloveniersburgwal 87-89 en de Groenburgwal 24 te Amsterdam is ontworpen door de Duitse architect Ludwig Beirer (1845-1915), gebouwd in 1881 en enkele malen verbouwd. Het pand heeft belangrijke stedenbouwkundige waarde vanwege zijn ligging in een bouwblok in het historische hart van Amsterdam. Als gebouw van de Maatschappij voor de Werkende Klasse heeft het pand grote cultuurhistorische waarde. Het pand kent in de 20e eeuw een roerige geschiedenis, waarbij allerlei ontwikkelingen zich voordeden: volksontwikkeling, de Sigma beweging, krakers, opvang voor drugsverslaafden, huis voor experimentele literaire avonden, toneel- en dansgezelschappen. Het pand heeft architectuurhistorische waarde vanwege de typerende 19e-eeuwse, neo-renaisance architectuur van de gevels en de esthetisch hoogwaardige materiaaltoepassingen en detaillering van het interieur. De rijke gevels zijn beide gaaf bewaard gebleven en hebben daarom hoge monumentwaarde. Kodde Architecten tekende een plan voor het realiseren van bijeenkomst/ kantoorruimte en 11 appartementen, ontsloten door twee intern gelegen trappenhuizen. BENO verzorgde hier MS wanden en plafonds met afwerking, houten wand en plafond betimmeringen met western red ceder en grenen delen. Tevens vloeren, kozijnen en deuren. Hierdoor levert dit pand luxe en comfort met behoud van originele details en uitstraling. (Fotografie: Creative Studio Bonnie Duijs)
Het Huygens College is een school voor voortgezet onderwijs voor vwo, havo, vmbo-tl, vmbo-kb en vmbo-bb. Een nieuw schoolgebouw is verrezen op het terrein van de oude locatie. Naast het gebouw zijn ook de naam en het logo vernieuwd. Voor de leerlingen van de afdelingen een frisse start in het nieuwe schooljaar 2019-2020. BENO heeft hier de MS wanden, systeem- en gipsplafonds en betimmeringen aangebracht.
Op het Java Eiland in Amsterdam Oost bouwde Bouwbedrijf M.J. de Nijs dit spectaculair duurzame hotel vernoemd naar de lijndienst die vanuit Amsterdam vertrok naar Jakarta. Het hele hotel is nagenoeg transparant gebouwd tegen een 30 meter hoge houten hoofddraagstructuur. Balken, kolommen, plafonds en kozijnen zijn in naturel hout met FSC® keurmerk uitgevoerd. Er is nagenoeg geen gebruik gemaakt van afbouwmaterialen die een korte levensduur hebben of niet recyclebaar zijn en bijna alle elementen kunnen hergebruikt worden door demontage. Het hotel is voorzien van 200 kamers, restaurants, meerdere publieke ruimten, wellness met zwembad, binnentuin en een weergaloze rooftopbar. BENO verzorgde de bamboe wandbekleding van de hotelkamers alsmede systeemplafonds met bamboe fineer. Gipsplafonds, MS voorzet-, scheidings- en schachtwanden in de badkamers en de skybar. Ronde MS wanden, plafond en staalbekleding t.p.v. de trappenhuizen en het klasse A en B afwerken. (Fotografie: Creative Studio Bonnie Duijs)