Opgeleverd

Leegwater Houtbereiding Heerhugowaard

Al zo’n 70 jaar staat Leegwater Houtbereiding aan de top als het gaat om houtverduurzaming. Is specialist in impregneren, drogen, coaten en brandwerend maken van hout waardoor men veilig, fraai en duurzaam kan bouwen met hout. Alle fases van houtveredeling, -behandeling en -bewerking worden in eigen huis uitgevoerd. De Geus Bouw verwierf de opdracht voor de nieuwbouw van hun kantoor. BENO verzorgden de systeem- en gipsplafonds, MS wanden en betimmeringen.

Cruquius Kavel 1.4

Cruquius eiland in het Oostelijk havengebied in Amsterdam Oost is een eiland tussen de entrepothaven en de Nieuwe Vaart. Lange tijd is dit gebied industrieterrein gebleven, inmiddels wordt gewerkt aan een transformatie tot woon-, werk- en recreatiegebied met behoud van het robuuste, industriële karakter. Bouwbedrijf De Nijs kreeg opdracht tot de nieuwbouw van de Harbour Club. BENO kreeg hierbij de opdracht tot het leveren en aanbrengen van de MS wanden gips- en systeemplafond en akoestisch spuitwerk.   Fotografie Dave Weij.

Cocensus Heemskerk

Cocensus draagt zorg voor de invordering van o.a. gemeentelijke belastingen voor gemeentes in Noord Holland. Deze werkzaamheden betreffen de uitvoering van de wet WOZ, herwaardering, aanslagoplegging, bezwaar afhandeling, invorderingen en afhandeling van verzoeken om kwijtschelding. Cocensus is opgericht als een uitvoeringsorganisatie met als belangrijkste doelstellingen om efficiënt te opereren en om de kwaliteit van de uitvoerende werkzaamheden op het gebied van de lokale heffingen te waarborgen. In opdracht van Poland Bouw kreeg BENO de opdracht om de systeemplafonds, vrij hangende akoestische plafonds, MS wanden, glazen systeemwanden, mobiele paneelwanden, houten stokken wanden, stalen trappen bekleding, koof betimmeringen en vloerrand-afwerking te verzorgen.   Fotografie: Dave Weij

Clusius College Castricum

Het Clusius College Castricum biedt opleidingen op VMBO-niveau, met de nadruk op goed, groen onderwijs. De school, gevestigd aan de Oranjelaan maakte door ruimtegebrek gebruik van noodgebouwen en was aan vernieuwing en vooruitgang toe. Bouwgroep Dijkstra Draisma kreeg de opdracht tot aanpassing en revitaliseren van de bestaande gebouwdelen. BENO verzorgde de systeemplafonds, MS wanden en akoestische wandpanelen.

Clusius College Alkmaar

Het Clusius College Alkmaar verzorgt onderwijs op VMBO- en MBO-niveau op het gebied van natuur, voeding en milieu. De school was gehuisvest in vier verouderde panden die niet meer voldeden aan de eisen die het onderwijs daaraan stelt. Bouwgroep Dijkstra Draisma kreeg opdracht tot de uitbreiding en verbouw van het hoofdgebouw, nieuwbouw van het dierenverblijf, sloop van 2 van de gebouwen en herinrichting van een groot deel van het buitenterrein. BENO verzorgde de systeemplafonds, houtskelet plafonds, MS wanden, geluidsabsorberende wandbekleding, betimmeringen en afwerkingen.

Echo TU Delft

Een mooi project afgeleverd! Echo TU Delft in opdracht van BAM Bunnik. Veel uitdagingen zijn tot een mooi eindresultaat opgelost. Schuine plafonds, gebogen hoge wanden voorzien van staalconstructie om zodoende de zware verticale belasting te garanderen, zware hangwanden, toiletten gebouwd in een kromming met rechte deuren. Trots op het eindresultaat en complimenten voor het projectteam!

Kloveniersburgwal 87-89

Het grote pand aan de Kloveniersburgwal 87-89 en de Groenburgwal 24  te Amsterdam is ontworpen door de Duitse architect Ludwig Beirer (1845-1915),  gebouwd in 1881 en enkele malen verbouwd. Het pand heeft belangrijke stedenbouwkundige waarde vanwege zijn ligging in een bouwblok in het historische hart van Amsterdam. Als gebouw van de Maatschappij voor de Werkende Klasse heeft het pand grote cultuurhistorische waarde. Het pand kent in de 20e eeuw een roerige geschiedenis, waarbij allerlei ontwikkelingen zich voordeden: volksontwikkeling, de Sigma beweging, krakers, opvang voor drugsverslaafden, huis voor experimentele literaire avonden, toneel- en dansgezelschappen. Het pand heeft architectuurhistorische waarde vanwege de typerende 19e-eeuwse, neo-renaisance architectuur van de gevels en de esthetisch hoogwaardige materiaaltoepassingen en detaillering van het interieur. De rijke gevels zijn beide gaaf bewaard gebleven en hebben daarom hoge monumentwaarde. Kodde Architecten tekende een plan voor het realiseren van bijeenkomst/ kantoorruimte en 11 appartementen, ontsloten door twee intern gelegen trappenhuizen. BENO verzorgde hier  MS wanden en plafonds met afwerking, houten wand en plafond betimmeringen met western red ceder en grenen delen. Tevens vloeren, kozijnen en deuren. Hierdoor levert dit pand luxe en comfort met behoud van originele details en uitstraling. (Fotografie: Creative Studio Bonnie Duijs)

Huygens College

Het Huygens College is een school voor voortgezet onderwijs voor vwo, havo, vmbo-tl, vmbo-kb en vmbo-bb. Een nieuw schoolgebouw is verrezen op het terrein van de oude locatie. Naast het gebouw zijn ook de naam en het logo vernieuwd. Voor de leerlingen van de afdelingen  een frisse start in het nieuwe schooljaar 2019-2020. BENO heeft hier de MS wanden, systeem- en gipsplafonds en  betimmeringen aangebracht.

Hotel Jakarta

Op het Java Eiland in Amsterdam Oost bouwde Bouwbedrijf M.J. de Nijs dit spectaculair duurzame hotel vernoemd naar de lijndienst die vanuit Amsterdam vertrok naar Jakarta. Het hele hotel is nagenoeg transparant gebouwd tegen een 30 meter hoge houten hoofddraagstructuur. Balken, kolommen, plafonds en kozijnen zijn in naturel hout met FSC® keurmerk uitgevoerd. Er is nagenoeg geen gebruik gemaakt van afbouwmaterialen die een korte levensduur hebben of niet recyclebaar zijn en bijna alle elementen kunnen hergebruikt worden door demontage. Het hotel is voorzien van 200 kamers, restaurants, meerdere publieke ruimten, wellness met zwembad, binnentuin en een weergaloze rooftopbar. BENO verzorgde  de bamboe wandbekleding van de hotelkamers alsmede  systeemplafonds met bamboe fineer. Gipsplafonds,  MS voorzet-, scheidings- en schachtwanden in de badkamers en de skybar. Ronde MS wanden, plafond en staalbekleding t.p.v. de trappenhuizen en het klasse A en B afwerken. (Fotografie: Creative Studio Bonnie Duijs)