Wanden

B&O Projectafbouw is specialist in het leveren en aanbrengen van Metal Stud-wanden en -plafonds.

De Metal Stud (MS) wand is een universeel  systeem dat is opgebouwd uit een licht, niet-dragend skelet van profielen. Hierop worden de platen bevestigd. Door te variëren in profielen, beplating en isolatie kunnen de gestelde eisen op het vlak van akoestiek , brandwerendheid, thermische isolatie en stootvastheid gemakkelijk behaald worden. Deze eigenschappen maken dit wandsysteem  uitermate geschikt voor toepassingen in woningbouw en utiliteitsbouw, zowel nieuwbouw als renovatie.

De wanden hebben een hoge geluidsisolatie (waardes tot Rw 78dB behoren tot de mogelijkheden!)
De stootvastheid is onderverdeeld in zeven klassen, de ‘oppervlakte hardheid’ en ‘buigsterkte’ is hierbij bepalend.
De gipsplaten bezitten een zeer hoge brandwerendheid, ze bevatten gebonden kristalwater dat bij brand verdampt en ervoor zorgt dat de temperatuur van de wand geruime tijd relatief laag blijft. Bovendien komt er vrijwel geen rook vrij.
Door de ruimte in de spouw is het wandsysteem tevens ideaal voor het wegwerken van installatieleidingen en electra.

Voor het gebruik in natte ruimten zijn WR platen aan te raden. Deze bezitten  een goede vochtregulerende werking. De beplating bestaat uit een volledig geïmpregneerde gipsplaat, hierdoor krijgen vocht en schimmel geen kans. Ook vormt deze plaat een goede ondergrond voor tegelwerk.

Door te variëren in plaattype, plaatdikte, profieltype en het wel of niet toepassen van minerale wol in de spouw, kunnen de prestaties van de wand aan de eisen van uw project worden aangepast.

Contact

  B&O Projectafbouw

  Bijlestaal 56
  1721 PW Broek op Langedijk

  Telefoon: 0226 318806
  Email: info@beno.nl

  BTW nr. 8044 62 859 B 01
  KvK nr. 37062963 te Alkmaar