De Catharinatoren

De Catharinatoren

In het stationsgebied van Zaandam verrijst binnenkort een bijzondere woontoren: De Catharina. Met 103 huurappartementen, biedt deze toren een divers woonaanbod.

De Catharina draagt met haar ontwerp bij aan het Zaanse mozaïek. Het is een eigenzinnige toren, een gebouw met karakter. Zaans gekleed, met geglazuurde bakstenen in Zaanse groene tinten, staat ze als een krachtige Zaanse dame aan de horizon. Het silhouet van een melkmeisje is in het ontwerp verwerkt, wat een unieke charme toevoegt aan de toren.

Doordat de toren volledig gasloos en met een EPC-waarde van 0,2 gebouwd wordt past De Catharina perfect binnen de duurzaamheidsambitiets van de regio. De naam van de toren eert prinses Catharina en verwijst naar de nabijgelegen Hermitage en de Romanov-buurt, wat een historische dimensie toevoegt aan het moderne ontwerp.

De werkzaamheden van BENO voor dit FSC® project omvatten de montage van 200m2 systeemplafonds, 300m2 houtenplafonds, 600m2 houtwolcement, 350m2 gipsplafonds, 3.700m2 MS wanden en 8.500m2 gipsafwerking.

Locatie: Zaandam
Opdrachtgever: Bot Bouw Heerhugowaard

Vraag informatie aan

Vul het formulier in en wij nemen spoedig contact met je op.