Hugo Oord

Hugo Oord

In de gewortelde geschiedenis van Heerhugowaard, vindt Hugo Oord zijn oorsprong als zorgcentrum aan de kruising van de Van Veenweg en de Rembrandstraat. De naam draagt een erfenis met zich mee, ontleend aan Heer Hugo van Assendelft, die in 1296 in deze streek door de West-Friezen werd verslagen.

In de hedendaagse Heerhugowaard neemt de populatie van 75-plussers gestaag toe, en met de jaren zal deze groep alleen maar groeien. De vraag naar woningen met intensieve zorg is dan ook aanzienlijk. Maar wonen betekent meer dan alleen een dak boven het hoofd hebben; het gaat ook om deel uitmaken van een gemeenschap, om erbij te horen en mee te doen. Deze behoefte aan sociale verbodenheid geldt zeker ook voor mensen met dementie.

Er worden twee zorgvilla’s voor senioren met dementie gebouwd waar circa 44 ouderen kunnen wonen. Het doel is een huiselijke omgeving te creĆ«ren waar sociale inclusie centraal staat. De villa’s zijn ontworpen om bewoners te betrekken bij de buurt en een actief sociaal leven te behouden. Het project integreert wonen, leven en werken, met aandacht voor zowel leefruimtes als werkruimtes voor zorgmedewerkers.

De werkzaamheden van BENO omvatten de montage van 800m2 systeemplafonds, 1600m2 MS wanden en 2400m2 afwerking.

Locatie: Heerhugowaard
Opdrachtgever: Van Wijnen Heerhugowaard
Architect: Wiegerinck architecten

Vraag informatie aan

Vul het formulier in en wij nemen spoedig contact met je op.