In uitvoering

146 appartementen Het Palet Picassolaan

Waar voorheen een bedrijfsindustrieterrein domineerde, bloeit nu een prachtige woonomgeving, te midden van een groene oase. Het Palet is een nieuwbouwproject in Alkmaar, gelegen aan de groene westrand van de stad. Het project omvat drie appartementengebouwen die elk vernoemd zijn naar de belangrijkste kleuren van de beroemde schilder Picasso: RED, YELLOW en BLUE. In het Palet staat duurzaamheid centraal. Elk gebouw is ontworpen volgens de energiezuinige BENG-normen, met innovatieve oplossingen zoals vloerverwarmingen en -koeling via warmte- en koude-opslag. Circulair bouwen is de leidraad. Verder komt er een ondergrondse parkeergelegenheid. De werkzaamheden van BENO omvatten de montage van 125m2 systeemplafonds, 1300m2 MS wanden en 2150m2 gipsafwerking.

Hugo Oord

In de gewortelde geschiedenis van Heerhugowaard, vindt Hugo Oord zijn oorsprong als zorgcentrum aan de kruising van de Van Veenweg en de Rembrandstraat. De naam draagt een erfenis met zich mee, ontleend aan Heer Hugo van Assendelft, die in 1296 in deze streek door de West-Friezen werd verslagen. In de hedendaagse Heerhugowaard neemt de populatie van 75-plussers gestaag toe, en met de jaren zal deze groep alleen maar groeien. De vraag naar woningen met intensieve zorg is dan ook aanzienlijk. Maar wonen betekent meer dan alleen een dak boven het hoofd hebben; het gaat ook om deel uitmaken van een gemeenschap, om erbij te horen en mee te doen. Deze behoefte aan sociale verbodenheid geldt zeker ook voor mensen met dementie. Er worden twee zorgvilla’s voor senioren met dementie gebouwd waar circa 44 ouderen kunnen wonen. Het doel is een huiselijke omgeving te creĆ«ren waar sociale inclusie centraal staat. De villa’s zijn ontworpen om bewoners te betrekken bij de buurt en een actief sociaal leven te behouden. Het project integreert wonen, leven en werken, met aandacht voor zowel leefruimtes als werkruimtes voor zorgmedewerkers. De werkzaamheden van BENO omvatten de montage van 800m2 systeemplafonds, 1600m2 MS wanden en 2400m2 afwerking.

Modernisering stadhuis Hoorn

Hoorn is begonnen aan de grootscheepse renovatie van het stadhuis. In Ruim 1,5 jaar tijd wordt het stadhuis gerenoveerd tot een energieneutraal gebouw, dus volledig gasloos. Aangezien het stadhuis een monument is, wordt het uiterlijk beschermd en staat het hergebruik van materiaal centraal bij de renovatie. Naast het bestaande deel wordt een nieuw gebouw neergezet, dat ook in de stijl van het bestaande ontwerp zal zijn. Het gerenoveerde stadhuis zal ruimte bieden aan ongeveer 600 medewerkers, samen met bijbehorende voorzieningen voor publieke dienstverlening, een nieuwe raadzaal en vergader- en restauratieve faciliteiten. In samenwerking met de gemeente heeft architectenbureau BRTArchitecten het schetsontwerp voor dit project gerealiseerd, waarbij zij eerder ook het stadhuis uit de jaren 70 ontwierpen. De werkzaamheden van BENO omvatten de montage van 120m2 gipsplafonds, 2800m2 metal stud wanden en 500m1 hangwanden.  

Hof van Jacob

Hof van Jacob is het nieuwbouwcomplex met 287 zorgwoningen en diverse voorzieningen dat gerealiseerd wordt in de Schalkwijk. Hier worden woningen ontwikkeld voor ouderen die, al dan niet tijdelijk, intensieve zorg nodig hebben. Daarnaast zullen er seniorenwoningen worden gebouwd met de mogelijkheid om zorg te ontvangen indien nodig. Het uitgangspunt is dat alle bewoners, ook wanneer ze zorg en ondersteuning nodig hebben, het leven zo veel mogelijk zelfstandig kunnen voortzetten. Dankzij de strategische ligging, omgeven door groen en de diverse voorzieningen, ontstaat er een natuurlijke verbinding met de omliggende wijk. Dit biedt talloze mogelijkheden voor ontmoetingen tussen de bewoners. Hof van Jacob wordt een plezierige woonplek, een aangename werkplek of gewoon een fijne plek om te bezoeken. De eerste inwoners zullen in de zomer van 2024 kunnen verhuizen. De bouw van de zelfstandige seniorenwoningen zal in het najaar van 2024 beginnen, de totale oplevering zal in 2026 plaatsvinden. De werkzaamheden van BENO omvatten de montage van 2500m2 systeemplafonds, 8500m2 metal stud wanden en 12.500m2 afwerkingen.