Opgeleverd

Nieuwbouw hoofdkantoor Bejo Zaden

Bejo Zaden is een internationaal familiebedrijf en staat bekend om zijn toonaangevende rol in de veredeling, productie en verkoop van groentezaden, met vestigingen verspreid over meer dan dertig landen wereldwijd. Het kantoorpand met een totaaloppervlak van circa 5400 vierkante meter, bestaande uit drie verdiepingen en een ruime parkeerkelder van 3600 vierkante meter biedt een werkomgeving voor zo’n 375 medewerkers, waarbij comfort en duurzaamheid samenkomen. Dit bloeiende bedrijf groeide uit zijn jasje in hun toenmalig hoofdkantoor en was toe aan een groter pand. De omgeving van het pand, gelegen aan de rand van Warmenhuizen, staat bekend om zijn landbouw en met name de koolteelt. Dit heeft de architect als inspiratie gebruikt voor het uiterlijke ontwerp van het gebouw. De vormen van het gebouw doen een kool voorstellen, waarvan de bladeren over elkaar heen groeien. Hier lag direct onze grootste uitdaging: dit gebouw heeft bijna alleen maar ronde vormen. Er is ontzettend veel tijd gaan zitten in de werkvoorbereiding, het uitdenken van constructies en de gecompliceerdheid van de rondingen. In samenwerking met externe bedrijven en in veel overleg met opdrachtgever en andere samenwerkingspartners, zijn wij in december 2022 van start gegaan. In november 2023 leverden wij dit mooie project op. Als bekroning voor onze werkzaamheden op dit mooie project, ontvingen wij in september 2024 voor de tweede maal de Gyproc Trophy Award in de categorie utiliteitsbouw! “Deze overwinning is het resultaat van de inzet, vakmanschap en teamwork van onze mensen. Hun harde werken heeft ons opnieuw naar de top gebracht.” Aldus een trotse directeur Paul Bleeker.

249 appartementen Fibonacci Amsterdam FSC®

Met Fibonacci worden er 249 duurzame huurappartementen toegevoegd aan het schaarse betaalbare segment in Amsterdam. In Fibonacci kun je straks stads en groen wonen, met twee gezamenlijke daktuinen. Het atrium dient als ontmoetingsplek en biedt werkplekken. De daktuinen hebben een wateropslagcapaciteit van 200m3, wat zorgt voor de irrigatie van de planten en wordt er goed gedacht aan het milieu. De werkzaamheden van BENO voor dit FSC® project omvatten de montage van 1.000m2 gipsplafonds, 1.300m2 HWC, 10.000m2 metal stud wanden en 14.000m2 gipsafwerking.

Nationaal Holocaustmuseum

In opdracht van M.J. de Nijs hebben wij een bijdrage geleverd aan het Nationaal Holocaustmuseum te Amsterdam. In zowel in het museum de Hervormde Kweekschool als de gedenkplaats De Hollandsche Schouwburg hebben wij totaal 1500m2 gipsplafonds, 1800m2 metal stud wanden en 3300m2 Klasse A gipsafwerking verzorgd. Fotografie: Max Hart Nibberig

Leegwater Houtbereiding Heerhugowaard

Al zo’n 70 jaar staat Leegwater Houtbereiding aan de top als het gaat om houtverduurzaming. Is specialist in impregneren, drogen, coaten en brandwerend maken van hout waardoor men veilig, fraai en duurzaam kan bouwen met hout. Alle fases van houtveredeling, -behandeling en -bewerking worden in eigen huis uitgevoerd. De Geus Bouw verwierf de opdracht voor de nieuwbouw van hun kantoor. BENO verzorgden de systeem- en gipsplafonds, MS wanden en betimmeringen.

Cruquius Kavel 1.4

Cruquius eiland in het Oostelijk havengebied in Amsterdam Oost is een eiland tussen de entrepothaven en de Nieuwe Vaart. Lange tijd is dit gebied industrieterrein gebleven, inmiddels wordt gewerkt aan een transformatie tot woon-, werk- en recreatiegebied met behoud van het robuuste, industriële karakter. Bouwbedrijf De Nijs kreeg opdracht tot de nieuwbouw van de Harbour Club. BENO kreeg hierbij de opdracht tot het leveren en aanbrengen van de MS wanden gips- en systeemplafond en akoestisch spuitwerk.   Fotografie Dave Weij.

Cocensus Heemskerk

Cocensus draagt zorg voor de invordering van o.a. gemeentelijke belastingen voor gemeentes in Noord Holland. Deze werkzaamheden betreffen de uitvoering van de wet WOZ, herwaardering, aanslagoplegging, bezwaar afhandeling, invorderingen en afhandeling van verzoeken om kwijtschelding. Cocensus is opgericht als een uitvoeringsorganisatie met als belangrijkste doelstellingen om efficiënt te opereren en om de kwaliteit van de uitvoerende werkzaamheden op het gebied van de lokale heffingen te waarborgen. In opdracht van Poland Bouw kreeg BENO de opdracht om de systeemplafonds, vrij hangende akoestische plafonds, MS wanden, glazen systeemwanden, mobiele paneelwanden, houten stokken wanden, stalen trappen bekleding, koof betimmeringen en vloerrand-afwerking te verzorgen.   Fotografie: Dave Weij

Clusius College Castricum

Het Clusius College Castricum biedt opleidingen op VMBO-niveau, met de nadruk op goed, groen onderwijs. De school, gevestigd aan de Oranjelaan maakte door ruimtegebrek gebruik van noodgebouwen en was aan vernieuwing en vooruitgang toe. Bouwgroep Dijkstra Draisma kreeg de opdracht tot aanpassing en revitaliseren van de bestaande gebouwdelen. BENO verzorgde de systeemplafonds, MS wanden en akoestische wandpanelen.

Clusius College Alkmaar

Het Clusius College Alkmaar verzorgt onderwijs op VMBO- en MBO-niveau op het gebied van natuur, voeding en milieu. De school was gehuisvest in vier verouderde panden die niet meer voldeden aan de eisen die het onderwijs daaraan stelt. Bouwgroep Dijkstra Draisma kreeg opdracht tot de uitbreiding en verbouw van het hoofdgebouw, nieuwbouw van het dierenverblijf, sloop van 2 van de gebouwen en herinrichting van een groot deel van het buitenterrein. BENO verzorgde de systeemplafonds, houtskelet plafonds, MS wanden, geluidsabsorberende wandbekleding, betimmeringen en afwerkingen.

Echo TU Delft

Een mooi project afgeleverd! Echo TU Delft in opdracht van BAM Bunnik. Veel uitdagingen zijn tot een mooi eindresultaat opgelost. Schuine plafonds, gebogen hoge wanden voorzien van staalconstructie om zodoende de zware verticale belasting te garanderen, zware hangwanden, toiletten gebouwd in een kromming met rechte deuren. Trots op het eindresultaat en complimenten voor het projectteam!

Kloveniersburgwal 87-89

Het grote pand aan de Kloveniersburgwal 87-89 en de Groenburgwal 24  te Amsterdam is ontworpen door de Duitse architect Ludwig Beirer (1845-1915),  gebouwd in 1881 en enkele malen verbouwd. Het pand heeft belangrijke stedenbouwkundige waarde vanwege zijn ligging in een bouwblok in het historische hart van Amsterdam. Als gebouw van de Maatschappij voor de Werkende Klasse heeft het pand grote cultuurhistorische waarde. Het pand kent in de 20e eeuw een roerige geschiedenis, waarbij allerlei ontwikkelingen zich voordeden: volksontwikkeling, de Sigma beweging, krakers, opvang voor drugsverslaafden, huis voor experimentele literaire avonden, toneel- en dansgezelschappen. Het pand heeft architectuurhistorische waarde vanwege de typerende 19e-eeuwse, neo-renaisance architectuur van de gevels en de esthetisch hoogwaardige materiaaltoepassingen en detaillering van het interieur. De rijke gevels zijn beide gaaf bewaard gebleven en hebben daarom hoge monumentwaarde. Kodde Architecten tekende een plan voor het realiseren van bijeenkomst/ kantoorruimte en 11 appartementen, ontsloten door twee intern gelegen trappenhuizen. BENO verzorgde hier  MS wanden en plafonds met afwerking, houten wand en plafond betimmeringen met western red ceder en grenen delen. Tevens vloeren, kozijnen en deuren. Hierdoor levert dit pand luxe en comfort met behoud van originele details en uitstraling. (Fotografie: Creative Studio Bonnie Duijs)