In uitvoering

Nieuwbouw Groene Verpleeghuis Den Burg FSC®

Met de wil om Texelaars op een goede manier oud te kunnen laten worden, wordt op het eiland aan een groen verpleeghuis gebouwd. Tevens wordt hierbij gedacht aan duurzaamheid door circulair en energiezuinig te bouwen. Het gebouw past in de natuurlijke omgeving met een duindak vol speciaal geselecteerde natuurlijke grassen en planten die lokaal ook groeien. Onze werkzaamheden hier bestaan uit het aanbrengen van systeem- en gipsplafonds, metal stud wanden, betimmeringen en afwerkingen. Impressies geleverd door Oostwest.

Nieuwbouw 39 appartementen Heron Hugo Oord Blok 1

Aan de Van Veenweg in Heerhugowaard wordt gewerkt aan een groene en duurzame wijk; het Rembrandt Erf. Hier verrijst gebouw Heron met daarin 39 huurappartementen. Onze werkzaamheden bestaan uit het leveren en monteren van 400m2 systeemplafonds, 3.000m2 Metal stud wanden, 5.300m2 gipsafwerking en diverse koofbetimmeringen. Impressie materiaal geleverd door opdrachtgever.

Nieuwbouw Waterlandlaan

Het appartementencomplex, genaamd Terrazza, bestaat uit 3 gebouwen die in totaal 291 appartementen gaan bevatten. De gebouwen lopen als een trap met daktuinen af en bieden op de begane grond plek voor kantoorruimtes en parkeerplekken. Onze werkzaamheden bestaan uit het leveren en aanbrengen van 3.000m2 Systeemplafonds, 2.900m2 Houtwolcement, 9.000m2 Metal Stud wanden, 16.000m2 gipsafwerking en diverse betimmeringen. Met dank aan Huib Bakker Bouw voor de impressies.

Nieuwbouw GGZ High Intensive Care Centre te Heiloo

Op het St. Willibrordus terrein wordt een nieuw High Intensive Care Centre gerealiseerd dat plaats zal bieden aan 60 cliënten met ernstige psychische problemen. Met dit ontwerp zal door gebruik van omgeving, landschap en interieur een ‘helende omgeving’ worden gerealiseerd. Door ons worden hier houten-,  vilten- en gips plafonds, Houtwolcement, rechte-, hangende- en gebogen wanden, HSB wand bekleding, diverse koof betimmeringen en de gips afwerking verzorgd. Met dank aan Mecanoo architecten voor het impressie materiaal.

nieuwbouw 61 appartementen & gezondheidscentrum Aalsmeer FSC®

In opdracht van De Heemraad b.v. zijn wij gestart met onze werkzaamheden. Hier zal door ons 2.000m2 Metal stud wanden en 900m2 Houtwolcement en plafondbekleding worden aangebracht .

Transformatie De Drukkerij Admiraal de Ruyterweg

Deze voormalige drukkerij uit 1908 is een gemeentelijk monument en wordt omgebouwd tot appartementencomplex. Wij gaan hier 2000m2 gipsplafonds, 3200m2 MS wanden en koofbetimmeringen aanbrengen.

Nieuwbouw 89 Appartementen E-buurt Oost kavel 2

Dit project betreft een duurzaam woonmilieu in Amsterdam Zuidoost met een groene en natuurlijke inrichting. In een omgeving van fruitbomen, eetbare planten en een buurtmoestuin worden gasloze en energieneutrale woningen gerealiseerd voor het grootste deel bedoelt voor starters en mensen met een middeninkomen. Voor dit project omvatten onze werkzaamheden: 2.000m2 ms wanden, 4.000m2 gipsafwerking, 500m2 Houtwolcement, 150m2 systeemplafonds en 50m2 topakustik houten lamellen wand- en plafond bekleding.

Transformatie Melkemastate Blue Zone Wonen

Het kantoorpand Melkemastate in Leeuwarden was een kantoorgebouw, maar wordt getransformeerd tot een wooncomplex voor 55+ers. Het concept is geïnspireerd op de Blue Zones: plekken in de wereld waar mensen relatief lang en gelukkig leven. De werkzaamheden van BENO voor dit project omvatten de montage van 1.800m2 systeemplafonds, 6.000m2 gipsplafonds, 14.000m2 ms wanden en 26.000m2 gipsafwerking.

De Catharinatoren

In het stationsgebied van Zaandam verrijst binnenkort een bijzondere woontoren: De Catharina. Met 103 huurappartementen, biedt deze toren een divers woonaanbod. De Catharina draagt met haar ontwerp bij aan het Zaanse mozaïek. Het is een eigenzinnige toren, een gebouw met karakter. Zaans gekleed, met geglazuurde bakstenen in Zaanse groene tinten, staat ze als een krachtige Zaanse dame aan de horizon. Het silhouet van een melkmeisje is in het ontwerp verwerkt, wat een unieke charme toevoegt aan de toren. Doordat de toren volledig gasloos en met een EPC-waarde van 0,2 gebouwd wordt past De Catharina perfect binnen de duurzaamheidsambitiets van de regio. De naam van de toren eert prinses Catharina en verwijst naar de nabijgelegen Hermitage en de Romanov-buurt, wat een historische dimensie toevoegt aan het moderne ontwerp. De werkzaamheden van BENO voor dit FSC® project omvatten de montage van 200m2 systeemplafonds, 300m2 houtenplafonds, 600m2 houtwolcement, 350m2 gipsplafonds, 3.700m2 MS wanden en 8.500m2 gipsafwerking.

ABN AMRO

ABN AMRO, Edge en BAM starten bouw nieuwe thuisbasis Amsterdam Zuidoost. Het kantoor uit de jaren tachtig wordt herontwikkeld tot een Paris Proof gebouw en op een circulaire manier gerenoveerd en ingericht. De ingebruikname vindt naar verwachting in 2027 plaats. De herontwikkelingsplannen, voor het ruim 100.000m2 grote gebouw, sluiten aan bij de duurzame visie en purpose van ABN AMRO en zijn ontworpen in samenwerking met vastgoedontwikkelaar Edge en de oorspronkelijk architect van het gebouw Broekbakema. Het kantoor, dat gerealiseerd gaat worden door BAM Bouw en techniek, biedt straks ruimte aan zo’n 11.000 werknemers en krijgt ook een sociaal-maatschappelijke functie. ABN AMRO heeft de ambitie gesteld dat in 2030 alle eigen kantoren voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs. In lijn met deze ambitie is het doel van deze herontwikkeling juist om het bestaande pand aan de Foppingadreef te vernieuwen, uit te breiden en Paris Proof te verduurzamen, in plaats van te kiezen voor nieuwbouw. Zo wordt 70.000 m2 van het pand hergebruikt, en krijgen veel van de materialen die bij de sloop vrijkomen een nieuwe bestemming. Daarnaast wordt in plaats van beton, gebruik gemaakt van hout voor de hoofddraagconstructie van circa 30.000 m2 nieuwe kantoorvloeren. Op het dak en de gevel van het complex komt 10.500 m2 zonnepanelen, waardoor het energieverbruik aanzienlijk wordt verminderd ten opzichte van het bestaande gebouw. Circulaire principes worden in elke fase van de herontwikkeling geïntegreerd. Verder wordt er gebruik gemaakt van verschillende technologieën om de energetische efficiëntie van het gebouw te vergroten. Zo krijgt het gebouw ‘slimme plafonds’, die zijn voorzien van LED-verlichting, warmteregulering en sensoren die het binnenklimaat en de bezetting meten. Hiermee bevordert het gebouw ook het welzijn en de gezondheid van medewerkers. Als gevolg van onder andere al deze keuzes zal in ieder geval een BREAAM Excellent duurzaamheidscertificering worden toegekend. Het nieuwe kantoor wordt een inspirerende werk- en ontmoetingsplek, die niet alleen beter is voor het klimaat maar ook voor de directe leefomgeving. De Foppingadreef ligt in Amsterdam Zuidoost, een wijk met veel sociale ongelijkheid. ABN AMRO heeft daarom de handen ineengeslagen met de gemeente Amsterdam, partners, (buurt)organisaties en bewoners om een maatschappelijke bijdrage te leveren en heeft daarvoor eind 2021 al een convenant afgesloten. De werkzaamheden van BENO omvatten de montage van 11.500m2 houtwolcement en 31.500m2 MS wanden.