In uitvoering

Transformatie De Drukkerij Admiraal de Ruyterweg

Deze voormalige drukkerij uit 1908 is een gemeentelijk monument en wordt omgebouwd tot appartementencomplex. Wij gaan hier 2000m2 gipsplafonds, 3200m2 MS wanden en koofbetimmeringen aanbrengen.

Nieuwbouw 89 Appartementen E-buurt Oost kavel 2

Dit project betreft een duurzaam woonmilieu in Amsterdam Zuidoost met een groene en natuurlijke inrichting. In een omgeving van fruitbomen, eetbare planten en een buurtmoestuin worden gasloze en energieneutrale woningen gerealiseerd voor het grootste deel bedoelt voor starters en mensen met een middeninkomen. Voor dit project omvatten onze werkzaamheden: 2.000m2 ms wanden, 4.000m2 gipsafwerking, 500m2 Houtwolcement, 150m2 systeemplafonds en 50m2 topakustik houten lamellen wand- en plafond bekleding.

Nieuwbouw Midgard Blok A & B

Midgard is een antroposofische woon- en werkgemeenschap voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Voor de nieuwbouw van blok A en B, bestaan onze werkzaamheden uit het leveren en aanbrengen van 400m2 gipsplafonds, 1500m2 metal stud wanden, 150m2 akoestisch plafond en 300m2 klasse A en B gipsafwerking Met dank aan 9graden architectuur voor de impressie.

Transformatie Melkemastate Blue Zone Wonen

Het kantoorpand Melkemastate in Leeuwarden was een kantoorgebouw, maar wordt getransformeerd tot een wooncomplex voor 55+ers. Het concept is geïnspireerd op de Blue Zones: plekken in de wereld waar mensen relatief lang en gelukkig leven. De werkzaamheden van BENO voor dit project omvatten de montage van 1.800m2 systeemplafonds, 6.000m2 gipsplafonds, 14.000m2 ms wanden en 26.000m2 gipsafwerking.

Nieuwbouw Jaagpad FSC®

De eerste fase van Jaagpad, fase 1A, omvat 228 huurappartementen in drie gebouwen. De appartementen variëren in grootte, kamers, ligging en prijs, met hoogwaardige badkamers en moderne keukens. Een centrale dektuin verbindt de gebouwen en dient als aangenaam groen verblijfsgebied. De werkzaamheden van BENO voor dit FSC® project omvatten de montage van 1.650m2 systeemplafonds, 1.000m2 gipsplafonds, 6.200m2 metal stud wanden en 12.500m2 gipsafwerking.

Bajeskwartier gebouw G

Het Bajeskwartier is een opwindende nieuwe wijk in Amsterdam, waar oude gevangenisgebouwen worden getransformeerd tot moderne woon- en werkruimtes. De toren heeft een goudkleurige, open gridgevel die een dialoog tussen oud en nieuw creëert. Het Bajeskwartier combineert modern wonen met aandacht voor het milieu en duurzaamheid! De werkzaamheden van BENO voor dit project omvatten de montage van 1.900m2 systeemplafonds, 500m2 vezelcementbeplating en 200m2 akoestische wanden.

Zorggebouw Leythenrode

Leythenrode, een verpleeghuis dat zorg biedt aan ouderen met dementie, staat aan de vooravond van een ingrijpende vernieuwing. Het huidige gebouwencomplex is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de moderne eisen. Daarom wordt het vervangen door een nieuwe, uitgebreide faciliteit die aanzienlijk meer biedt dan voorheen. De nieuwbouw zal bestaan uit ongeveer 170 wooneenheden met ondersteunende faciliteiten, ontworpen om een hogere kwaliteit van leven te bieden aan de bewoners. De werkzaamheden van BENO omvatten de montage van 2.700m2 systeemplafonds, 700m2 gipsplafond, 2.000m2 HWC, 18.500m2 metal stud wanden en 23.000m2 afwerkingen.

Berghaus

Berghaus, oorspronkelijk gebouwd in 1964, ondergaat een volledige transformatie. Het nieuwe Berghaus combineert wonen, werken en leven in een totaalconcept. Twee woontorens bieden ruimte aan 288 nieuwe woningen, terwijl een derde toren 21.600 vierkante meter kantoorruimte omvat. De plint van het gebouw herbergt 2.053 vierkante meter aan commerciële voorzieningen. Met innovatieve, duurzame en onderscheidende producten en diensten zet Berghaus de toon in de wereld van wonen. Door de combinatie van wonen, werken en ontspanning in de restaurants en bars, ontstaat een nieuw levendig centrum. De werkzaamheden van BENO voor dit FSC® project omvatten de montage van 500m2 gipsplafonds, 29.000m2 metal stud wanden en 43.000m2 afwerkingen.

Stellingweg

Na zorgvuldig onderzoek naar de kansen en mogelijkheden voor behoud van de woontoren is besloten de woontoren aan de Stellingweg te renoveren en te behouden voor senioren. Verder wordt het gebouw uitgebreid met 115 nieuwbouwappartementen. Deze renovatie en nieuwbouw worden groots aangepakt: Er komen verbeteringen op het gebied van duurzaamheid, uitstraling, comfort en veiligheid. Daarbij wordt een hoog afwerkingsniveau en verbeterde aansluiting naar de woonomgeving nagestreefd. De werkzaamheden van BENO voor dit FSC® project omvatten de montage van 650m2 systeemplafonds, 4000m2 gipsplafonds, 750m2 HWC, 5800m2 metal stud wanden en 13.000m2 gipsafwerking.

Berger Scholengemeenschap

Gelegen aan de rand van het schilderachtige Bergerbos in Bergen, Noord-Holland, biedt de Berger Scholengemeenschap onderwijs op mavo, havo en atheneum niveau. De school streeft ernaar om elke leerling de kans te geven het beste uit zichzelf te halen. Inspirerende lessen, boeiende excursies en extra ruimte voor persoonlijke ontwikkeling maken deel uit van het uitgebreide onderwijsprogramma. De berger scholengemeenschap zal naar verwachting begin 2025 haar deuren openen. De werkzaamheden van BENO voor dit FSC® project omvatten de montage van 5000m2 systeemplafonds en 4500m2 aan metal stud wanden.

IJburg Kavel 8.01

Ontdek het nieuwe pronkstuk op de IJburg van Amsterdam: Centrumeiland Kavel 8.01. Dit bruisende nieuwbouwproject omvat 60 sociale huurwoningen en 1 Jongeren Talenten Centrum, gericht op jongeren en kleine gezinnen. Op het Centrumeiland is er een tekort aan voorzieningen voor jongeren, daarom biedt het Jongeren Talenten Centrum een scala aan activiteiten en projecten voor jongeren vanaf 10 jaar. Van workshops tot sportevenement, er is voor ieder wat wils! Met 6 verdiepingen en energielabel A++, zijn de woningen niet alleen comfortabel, maar ook milieuvriendelijk. De werkzaamheden van BENO omvatten de montage van 200m2 systeemplafonds, 450m2 Houtwolcement, 1300m2 MS wanden en 2000m2 gipsafwerking.

De Catharinatoren

In het stationsgebied van Zaandam verrijst binnenkort een bijzondere woontoren: De Catharina. Met 103 huurappartementen, biedt deze toren een divers woonaanbod. De Catharina draagt met haar ontwerp bij aan het Zaanse mozaïek. Het is een eigenzinnige toren, een gebouw met karakter. Zaans gekleed, met geglazuurde bakstenen in Zaanse groene tinten, staat ze als een krachtige Zaanse dame aan de horizon. Het silhouet van een melkmeisje is in het ontwerp verwerkt, wat een unieke charme toevoegt aan de toren. Doordat de toren volledig gasloos en met een EPC-waarde van 0,2 gebouwd wordt past De Catharina perfect binnen de duurzaamheidsambitiets van de regio. De naam van de toren eert prinses Catharina en verwijst naar de nabijgelegen Hermitage en de Romanov-buurt, wat een historische dimensie toevoegt aan het moderne ontwerp. De werkzaamheden van BENO voor dit FSC® project omvatten de montage van 200m2 systeemplafonds, 300m2 houtenplafonds, 600m2 houtwolcement, 350m2 gipsplafonds, 3.700m2 MS wanden en 8.500m2 gipsafwerking.

ABN AMRO

ABN AMRO, Edge en BAM starten bouw nieuwe thuisbasis Amsterdam Zuidoost. Het kantoor uit de jaren tachtig wordt herontwikkeld tot een Paris Proof gebouw en op een circulaire manier gerenoveerd en ingericht. De ingebruikname vindt naar verwachting in 2027 plaats. De herontwikkelingsplannen, voor het ruim 100.000m2 grote gebouw, sluiten aan bij de duurzame visie en purpose van ABN AMRO en zijn ontworpen in samenwerking met vastgoedontwikkelaar Edge en de oorspronkelijk architect van het gebouw Broekbakema. Het kantoor, dat gerealiseerd gaat worden door BAM Bouw en techniek, biedt straks ruimte aan zo’n 11.000 werknemers en krijgt ook een sociaal-maatschappelijke functie. ABN AMRO heeft de ambitie gesteld dat in 2030 alle eigen kantoren voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs. In lijn met deze ambitie is het doel van deze herontwikkeling juist om het bestaande pand aan de Foppingadreef te vernieuwen, uit te breiden en Paris Proof te verduurzamen, in plaats van te kiezen voor nieuwbouw. Zo wordt 70.000 m2 van het pand hergebruikt, en krijgen veel van de materialen die bij de sloop vrijkomen een nieuwe bestemming. Daarnaast wordt in plaats van beton, gebruik gemaakt van hout voor de hoofddraagconstructie van circa 30.000 m2 nieuwe kantoorvloeren. Op het dak en de gevel van het complex komt 10.500 m2 zonnepanelen, waardoor het energieverbruik aanzienlijk wordt verminderd ten opzichte van het bestaande gebouw. Circulaire principes worden in elke fase van de herontwikkeling geïntegreerd. Verder wordt er gebruik gemaakt van verschillende technologieën om de energetische efficiëntie van het gebouw te vergroten. Zo krijgt het gebouw ‘slimme plafonds’, die zijn voorzien van LED-verlichting, warmteregulering en sensoren die het binnenklimaat en de bezetting meten. Hiermee bevordert het gebouw ook het welzijn en de gezondheid van medewerkers. Als gevolg van onder andere al deze keuzes zal in ieder geval een BREAAM Excellent duurzaamheidscertificering worden toegekend. Het nieuwe kantoor wordt een inspirerende werk- en ontmoetingsplek, die niet alleen beter is voor het klimaat maar ook voor de directe leefomgeving. De Foppingadreef ligt in Amsterdam Zuidoost, een wijk met veel sociale ongelijkheid. ABN AMRO heeft daarom de handen ineengeslagen met de gemeente Amsterdam, partners, (buurt)organisaties en bewoners om een maatschappelijke bijdrage te leveren en heeft daarvoor eind 2021 al een convenant afgesloten. De werkzaamheden van BENO omvatten de montage van 11.500m2 houtwolcement en 31.500m2 MS wanden.